Kehitämme Vantaalle oman kielen – etsimme eri kielisiä vapaaehtoisia työpajoihin

Onko Vantaa kotisi? Puhutko useampia kieliä ja onko sinulla sanottavaa? Tervetuloa kahteen luovaan työpajaan, joiden aikana luomme Vantaalle oman kielen. Työpajoihin ovat tervetulleita eri ikäiset ja eri taustaiset vantaalaiset. Työtä ohjaa yhteisötaiteilija, tutkija Steve Maher. Työpajoissa luotua kieltä käytetään Babble ON/OFF -audioinstallaatiossa, joka on osa CulturaFest18-festivaalin ohjelmaa. Tapahtuma järjestetään 2.–11. marraskuuta Kulttuuritehdas Vernissassa. Pystythän osallistumaan molempiin työpajoihin, sillä kielen luominen vaatii muutaman vaiheen. Jos haluat, voit lähteä aiemmin. Työpajan aikana tarjoamme kahvia, teetä ja pientä purtavaa.  Tietoa yhteisötaideprojektista tapahtuman sivuilla

Työpajojen aikataulu:

  • Perjantai 26.10. klo 16–20
  • Lauantai 27.10. klo 12–16

Paikka: Taidetalo Pessi, Kielotie 14, 01300 Vantaa

Ilmoittautuminen: Natalia Kochelenko, natalia.kochelenko@vantaa.fi

Taiteilijan kutsu:

”Kuvittele Vantaa omalla kielelläsi – ei äidinkielelläsi, koti- tai edes asuinmaasi kielellä. Millainen kaupunki olisi, jos se rakentuisi sinun ja naapurisi sanoista? Minkä muotoinen se olisi, miltä se kuulostaisi ja mitä se sanoisi? Mitä se puhuisi sinusta?

BABBLE ON/OFF -yhteistötaideprojekti kutsuu sinut ja naapurisi luomaan yhdessä oman kielen. Lainaamme sanoja ja ajatuksia kaupungin monista kielistä ja luomme niiden avulla uuden, yhteisen kielen yhteiselle maaperälle. Hankkeeseen kuuluu sarja yhteisiä tapaamisia, joiden aikana rakennamme kieltä. Kieltä pääsemme käyttämään raketaessamme Vernissaan, omaan kulttuuritehtaaseemme, multimediaveistoksen. Veistos rakentuu puusta ja sanoista. Ehkä tornimme sortuu, mutta matkalla opimme tuntemaan toisiamme paremmin”.

Lisää tietoa: www.stevemaher.netwww.culturas.fiwww.culturafest.fi

Järjestäjä: Сultura-säätiö

Yhteistyössä: Vantaan kulttuuripalvelut