Kiitokset kävijöille ja yhteistyökumppaneille!

Hyvät ystävät,

Toinen CulturaFest on päättynyt. Tänä vuonna tapahtuman päänäyttämö oli kulttuurikeskus Vernissa Vantaalla. Museo-ohjelmaan osallistui seitsemän museota Helsingistä ja Vantaalta. Festivaali tarkasteli naapuruutta eri näkökulmista: kiireettömästä keskustelusta teekupin äärellä monikielisiin performansseihin, installaatioihin, museoreitteihin ja työpajoihin.

Suurkiitos kaikille järjestäjille – suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneille Vantaan kaupungin kulttuuripalveluille, kuraattoreille ja tuottajille sekä Vantaa-kanavalle ja muille paikallisille medioille. Teidän ansiostanne Vantaalla käyty vuoropuhelu oli elävää ja näkyvää, syvällistä ja aitoa. Erityiskiitos Vernissan henkilökunnalle, sillä teidän avullanne mahdottomasta tuli mahdollista.

Perheohjelma Helsingin ja Vantaan museoissa onnistui yhdessä Kansallismuseon, Helsingin ja Vantaan kaupunginmuseoiden, Designmuseon, Valokuvataiteen museon sekä Amos Rexin henkilökunnan kanssa. Ohjelman toteuttivat Cultura-säätiön museokoulutuksen käyneet freelancerit. Reittiesitteiden kuvat ja taitto oli venäläisten taiteilijoiden käsialaa. Kiitämme tuesta Museoliittoa, Helsingin yliopistoa ja Lasten päivät Pietarissa -sisartapahtumaa.

Kiitoksemme menevät taiteilijoille, ja kaikille, jotka suunnittelivat ja toteuttivat ohjelmaa, monikielisiä työpajoja, keskusteluita sekä museoreittejä. Erityisen hienolta tuntui, että tänä vuonna tapahtumaa oli tekemässä paljon aitoja, rohkeita ja lahjakkaita nuoria.  Samalla kiitämme Helsingin kaupunginmuseossa päivystäneitä Tšaika-klubin vapaaehtoisia mummoja. Ohjelmasta kirjoittaneita perhebloggaajia, toimittajia ja someryhmien ylläpitäjiä kiitämme tehokkaasta viestintätuesta!

Erityisen suuren kiitoksen haluamme välittää yleisölle: kuulijoille, katsojille ja osallistujille, vantaalaisille ja kaikille museokävijöille. Opimme paljon, ja haluamme kehittää tapahtumaa kanssanne myös tulevaisuudessa.

CulturaFestin järjestelytiimi

P.S. Museo-ohjelman suomen- ja venäjänkielisiä reittiesitteitä voi ladata CulturaFestin museo-ohjelman sivuilta

CulturaFestin ensimmäinen päivä

CulturaFestin toinen päivä

Museo-ohjelma