Designmuseo. Onko tämäkin designia?

Design on niin tiivis osa arkeamme, ettemme aina edes huomaa sitä. Onko metron mukava penkki designia? Entä kauppakeskusten infotaulut? Tai puiden keskelle piiloutuva rakennus, joka näyttää kasvaneen osaksi maisemaa? Mistä suunnittelijat hakevat ideoita, ja miten ideat muuntuvat mukaviksi, käyttöön sopivaksi, suosituiksikin esineiksi? Parhaista esineistä tulee designmaailman tähtiä, joihin tutustut museoreitillä. Savoy-maljakko, Fiskarsin sakset, Marimekon vaatteet ja Pallotuoli kutsuvat niin lapsia kuin aikuisia pohtimaan kauneutta, hyötyä, yksinkertaisuutta, tunnistettavuutta ja muita tärkeitä ominaisuuksia. Kuka tahansa voi näyttelystä kotiin palatessaan yllättyä – onko tämäkin designia?

Vaikeustaso: 1–2 (4–6-vuotias (ei vielä lue) ja aikuinen; 7–11-vuotias (lukee tai opettelee lukemaan) ja aikuinen)

Vaikeustason voi valita paitsi iän, myös kielitaidon mukaan. Aikuisen avulla lapsi selviää vaikeammastakin reitistä, kun taas nuori saattaa haluta tehdä pikkuisten tehtäviä. Jutelkaa, kokeilkaa ja valitkaa sopivin vaihtoehto!

Sisäänpääsy: 12 / 10 €; opiskelijat 10 €; lapset ja museokortilla ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy kuukauden viimeisenä tiistaina klo 17.00–20.00

Osoite: Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Kysy CulturaFestin ilmaisia museoreittiesitteitä museon kassalta tai tulosta ne itse:

Lataa reitti Onko tämäkin designia? (pdf, A4)

Designmuseum.fi